Mogensensvej skiller sig ud

Af de 20 boligveje, kommunen har i spil til tryghedsskabende bump og chikaner, ligger 10 i Åløkkekvarteret. Og to veje skiller sig ud på hver sin måde.

Via spørgeskemaer har kommunen undersøgt, hvilke fire-seks veje, der skal renoveres i år, og her skiller Mogensensvej sig ud. Af de 30 beboere på Mogensensvej, der har deltaget, svarer hele 97 procent, at de følger sig utrygge, eller i nogen grad utrygge, skriver Fyens Stiftstidende.

Det kan synes underligt, fordi Mogensensvej nok er den vej i kvarteret, der har flest trafikchikaner, men i undersøgelsen foreslår 47 procent af beboerne andre løsninger, for eksempel parkeringsforbud i den ene side af vejen på bestemte tidspunkter.

Den mest trygge af de 20 undersøgte veje ligger også i Åløkkekvarteret. For 68 procent af beboerne på Kong Georgs Vej føler sig trygge. Men 40 procent ønsker alligevel bump på vejen.

På Johannevej og Åløkkehaven er omkring halvdelen af beboerne trygge og er blandt de veje, hvor beboerne er mest trygge, skriver Fyens Stiftstidende.

Vejene vælges ud i maj
Odense Kommune forventer, at de fire-seks veje, der skal have trafikdæmpning, vælges ud 18. maj. Så følger en testperiode på tre måneder, hvorefter bump og chikaner skal evalueres og måske gøres permanente.

De andre gader i kvarteret, der deltager i undersøgelsen, er Abigaelsvej, Dronning Olgas Vej, Ny Kongevej, Prins Valdemars Vej, Prinsesse Maries Allé, Rasmus Rasks Vej.

Hans Faarup