Stor halloween i skoven

Hold da op, hvor var der mange mennesker i år til Halloween i Åløkkeskoven. Selv om det var en mandag. Men til gengæld en mandag med usædvanligt godt vejr for en 31. oktober.

Lygterne blev tændt inden det blev mørkt i skoven. Foto: Carsten Aadahl Madsen

(Artiklen står i Kuréren 3. december 2022)

Et forsigtigt skøn lyder på, at mellem 3000 og 4000 børn og voksne gik en tur ad de oplyste stier og samledes ved pavillonen på Den Gamle Golfbane.

Her blev der solgt varm kakao, og snakken gik livligt mellem venner og naboer, mens børn legede og jublede i mørket.

Forbedrede forhold
Måske blev det bemærket, at køen til kakao var kortere end den plejer. Alligevel blev der solgt mere kakao end nogensinde før.

Det kunne kun lade sig gøre, fordi pavillonens elektriske installationer er blevet kraftigt opgraderet, takket være et legat på 10.000 kroner fra Spar Nord.

Græskarrene blev hentet på Gyldensteen Gods. Foto: Hans Faarup

Græskarrene blev hentet på Gyldensteen Gods. Foto: Hans Faarup

Alle øvrige udgifter til Halloween i Åløkkeskoven blev betalt af Åløkkekvarterets Grundejerforening. For eksempel indkøb af to trailerlæs græskar, der blev hentet ved Gyldensteen Gods.

Hurtige hjælpere
Frivillige hjælpere stillede på blot tre timer de mange lysposer op langs stierne, Dagen efter tog det også kun få timer at rydde helt op og efterlade skoven i samme stand som før arrangementet.

Tak til de frivillige hjælpere, som hurtigt meldte sig, da der blev efterlyst hjælp i forskellige facebook-grupper.

Oprydningen var faktisk lidt mere omfattende i år, fordi kommunen kræver, at alt materiale fjernes fra arrangementer i skoven. Også græskar, selv om de plejer at blive kastet ind mellem træerne og hurtigt fortæres af skovens dyr.

Der var ikke mange græskar tilbage næste dag. Foto: Henrik Kjær Larsen

Men i år blev de altså samlet ind og kørt til containeren med haveaffald på genbrugspladsen, mens fyrfadslysene – som altid – kom til metalskrot.

Kvarteret bakker op
En særlig tak skal lyde til de børn fra skolen og børnehaverne, som skar drabelige ansigter i de mange græskar. Uden jeres indsats havde det ikke været helt så uhyggeligt i skoven.

En stemningsfuld aften i Åløkkeskoven. Foto: Stine Ingemann Jensen

Også en tak for de mange positive kommentarer i diverse facebook-grupper.
Vi kan mærke, at kvarteret bakker op om uhyggen i Åløkkeskoven og håber, at lige så mange deltager til næste år, og at lige så mange frivillige møder op og hjælper i timerne før og dagen efter.

Hans Faarup og Henrik Kjær Larsen
Åløkkekvarterets Grundejerforening