Ingen bevarende lokalplan endnu

Hvad er op og ned i snakken om bevarende lokalplan? Det forsøger grundejerforeningen at sætte sig ind i med nyt arkitekturudvalg.

(Artiklen kunne læses i Kuréren 6-2023)
15. maj holdt grundejerforeningens arkitekturudvalg møde med By- og Kulturforvaltningen for at høre, hvordan processen er, hvis det på et tidspunkt kommer på tale med en bevarende lokalplan for Åløkkekvarteret.

En bevarende lokalplan, hvor husejere pålægges restriktioner for, hvordan huse må renoveres, var et af de store emner på grundejerforeningens generalforsamling.

I første omgang har vi sat os for at blive klogere på hvilke fordele og ulemper der ville være ved at eje et hus i et område med en bevarende lokalplan.

Ingen aktuelle planer
Det er også vigtigt at sikre, at vi bliver hørt, hvis kommunen en dag beslutter at sætte gang i arbejdet med en bevarende lokalplan. Hvilket kommunen ikke har planer om i øjeblikket.

Men som i alle andre kvarterer i Odense holder forvaltningen øje med, om der sker væsentlige ændringer, som kalder på en bevarende lokalplan. Herunder især ansøgninger om at rive huse ned.

Axel Lund Henriksen
formand for grundejerforeningen